Wednesday, 16 January 2013

Hey Miss Chenta: Mpop Band Single Goodbye BabyHey Miss Chenta !


 Hey Miss Chenta Profil band mpop Malaysia (HMC), band yang membawa konsep Pop/Alternatif yang kebanyakkannya dipengaruhi muzik ala k-pop (Korean pop) bagi member variasi bunyi dan konsep  band dalam muzik Malaysia.Diwakili lima anak muda — Awan Miswan (Mizam Miswan, 25, vokalis), L (Mohd Ali Fahmi Sahar, 23, gitar), Zash (Izat Shaharun, 22, dram), Peace (Hafizuddin Hamzah, 22, bass) dan Ramdan (Wan Mohamed Ramdan, 23, gitar) Single pertama mereka, Goodbye Baby yang menjadi lagu ‘cari makan’ membawa tuah apabila berjaya menambat hati juri ketika pertandingan Digi Live Tour Contest 2010 di Litar Antarabangsa Sepang, lantas melayakkan mereka membawa pulang wang tunai berjumlah RM5,000.

Sejak mula diperkenalkan ke aliran muzik perdana, lagu itu pernah menduduki carta lagu dalam beberapa stesen radio tempatan dan luar negara. Kini HMC maju setapak lagi melalui dua single terbaru — Aura dan Mencintaimu . Album mini bertajuk HMC iaitu singkatan kepada Hey Miss Chenta  sebagai judul mengandungi lima lagu ciptaan sendiri iaitu Aura, Mencintaimu, Goodbye Baby, Pintaku dan Ada Di Sana. Apa2 pun kita suka sangat lagu diorang Goodbye Baby! Syok abis dengar!! Kita memang suka sangat lagu klu ada mix English. Dan kita suka jugak nama band nie.Cute.Top Music Video
1-Hey Miss Chenta-Goodbye Baby MV
2-Hey Miss Chenta-Bila DOWNLOAD MP3 KOPI BUJANG

2-HeyMiss Chenta- Pinta
Link download nie dari 4shared.com. Untuk yang tak tahu,sila tekan butan muat turun lepas2 muat turun secara percuma.Log in bagi ahli dan Sign Up bagi bukan ahli. Cuma perlu isi email facebook dan passward je. Jangan risau,dijamin FREE!
Untuk dowload lagu lain Hey Miss Chenta: Sila Click here!
          EG: Sang Pelangi ,Mencintaimu,Goodbye baby,Lepaskanmu,Aura,Bila,Ada Di Sana,
Fovourite member:
Ini hanya pandangan kita je. Semua orang mesti ada member yang korang minta kan? Korang minat yang mana?
s
 Sumber Gambar:Myspace.com. Vokalist hey miss Chenta: AWAN!! Klu dancer band minat rapper@klu macam indie band minat vocalist! haha parah parah kita nie. Senang je nak baca..

Want to check another mpop band? Please CLICK HERE! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...